L’EUSS va acollir durant l’estiu el ‘Camp Tecnológico’

camp_tecnologicoL’Escola Universitària Salesiana de Sarrià va ser durant aquest estiu la seu del ‘Camp Tecnológico’, una iniciativa que té com a objectiu despertar les vocacions científiques i tecnològiques dels més joves a través de l’oci,  l’aprenentatge i el joc.

El ‘Camp Tecnológico’ segueix el model formatiu d’altres projectes similars desenvolupats als Estats Units on els joves aprenen a programar robots, dissenyar videojocs o aplicacions per dispositius mòbils en funció dels seus coneixements inicials. La seva finalitat és fomentar el treball en equip, la innovació, la creativitat i la col·laboració entre companys.

L’èxit d’edicions anteriors a altres comunitats, com ara el País Basc, on hi ha la seu original, ha permès la consolidació del suport de diferents institucions públiques i privades. A més, l’esdeveniment s’ha ampliat a 12 centres educatius de 6 comunitats autònomes diferents.

Cada divendres a les 15 hores, els pares i mares dels participants van tenir l’oportunitat d’assistir a una presentació per tal de veure les fites assolides per tots ells durant la setmana.

Els joves van tenir l’oportunitat de construir els seus propis robots, videojocs i aplicacions per mòbils, a més de programar-los en funció de les seves pròpies capacitats, entre elles, l’edat i el  coneixement previ. De fet, aquests tallers estan pensats tant per a nens que tinguin experiència com pels que no en tinguin i la metodologia aplicada és el que permet a cada equip avançar en funció de les seves capacitats i habilitats.

Enguany, als mòduls de robòtica i de creació de videojocs i animació digital, s’hi van afegir tallers de robòtica avançada i electrònica amb Arduino, i aplicacions com Minecraft i videojocs per mòbils.

L’expectació generada pel ‘Camp Tecnológico’ va fer que, el passat 12 de juliol el programa “Connexió Barcelona” de BTV va assistís a la presentació davant dels pares dels projectes elaborats aquella setmana. A banda de gravar diverses presentacions també van entrevistar a en Lluís Rovira, coordinador del campus; als alumnes Eduard, Joan i Julio; i a en Josep Miquel, pare d’en Julio.