Nova impressora 3D al servei de la ciència cedida per HP

HPLa impressora 3D, cedida per HP a l’EUSS, pot esdevenir una eina de gran ajuda per als investigadors científics, ja que permet fabricar fàcilment peces úniques o de geometria complicada que són necessàries en els muntatges experimentals.

Com a fruit d’una col·laboració amb el Grup d’Electromagnetisme de la UAB, liderat per Álvar Sánchez, es va imprimir a l’EUSS una peça amb forma de “roda de carro”, dissenyada per l’investigador Jordi Prats. Aquesta peça serà la base d’un dispositiu experimental en la investigació sobre concentradors de camp magnètic basats en superconductors. La proposta teòrica va ser publicada a la revista de gran impacte Physical Review Letters 109 (2012).

Posteriorment, el passat 19 de juny, va tenir lloc l’acte d’agraïment a l’empresa HP per la seva cessió. A l’acte van assistir el Sr. Josep Tarradas, R&D Director Large Format Printing de HP; membres del Patronat de la Fundació Rinaldi; professors i personal de l’EUSS; així com alumnes de 4t curs del Grau d’Enginyeria de Mecànica.

Al finalitzar l’acte es va fer entrega d’una peça amb les dues marques corporatives representades (HP i EUSS), produïda amb la impressora 3D cedida.