Guillem Tort, estudiant de Grau d’Enginyeria Industrial d’Organització Industrial

Guillem“Els professors de l’EUSS m’han ajudat en molts aspectes i sempre m’han ofert els seus coneixements i experiència per al que volgués.”

En Guillem és estudiant de Grau d’Enginyeria Industrial d’Organització Industrial a l’EUSS i el primer en obtenir aquesta titulació a l’escola. A més, és Matrícula d’Honor en el treball de final de grau. En aquesta entrevista ens explica el seu pas per l’EUSS i les seves perspectives de futur.

Què estudies o has estudiat a l’EUSS?

He estat el primer alumne de l’escola en obtenir el Grau d’Enginyeria Industrial d’Organització Industrial. Pertanyo a la primera promoció i vaig ser el primer en entregar el TFG.

Què et va fer decantar per estudiar a l’EUSS?

Tenia la idea de fer una enginyeria o ADE i quan vaig descobrir l’aparició d’aquest grau, que també oferia algunes assignatures relacionades amb l’economia i el món de l’empresa, vaig veure una solució clara per no haver d’escollir una o l’altra.

L’EUSS va ser la primera universitat que va oferir aquest grau amb aquestes condicions a Barcelona. Per això no hi va haver motiu per al dubte.

Tens una qualificació al treball de final de grau de Matrícula d’honor. En què ha consistit aquest treball?

El meu treball ha consistit en un estudi de la infraestructura coneguda com “El Corredor Mediterrani”. He realitzat un projecte d’estudi econòmic, tècnic, social, mediambiental, popular i d’altres àmbits que poden veure’s influïts per l’execució de l’obra en la seva totalitat. Es pot considerar que ha estat un resum de molts altres projectes especialitzats, amb aportacions de distingits col·laboradors i contribucions personals que he pogut fer.

Creus que les carreres d’enginyeria tenen més sortida laboral?

Crec que tenen una bona sortida laboral en general. De fet, la paraula enginy es refereix a l’habilitat d’idear una possible solució per a un problema. Per això els enginyers han de demostrar aquestes habilitats al llarg de la carrera.

En aquesta línia, independentment del càrrec que una persona desenvolupi, una empresa busca capital humà capaç de prendre decisions, ser eficaç i eficient i resoldre problemes quan els sorgeixin. Per aquest darrer motiu, els enginyers acostumen a estar ben valorats.

Com són els professors de l’EUSS?

Crec que el nivell en general és prou bo però m’agradaria destacar sobretot els professors que he tingut a 3r i 4t curs que, gràcies als pocs alumnes que érem a classe i a la seva bona predisposició, m’han ajudat en molts aspectes i sempre m’han ofert els seus coneixements i experiència per al que volgués. Ho he pogut percebre sobretot durant la realització del projecte.

Quina opinió tens de l’ensenyança a l’EUSS?

M’emporto un bon record de l‘EUSS. Crec que és una escola més aviat petita, que permet una sèrie d’avantatges que no poden ser presents en altres tipus d’escola. Al haver coincidit amb una promoció d’alumnes molt reduïda, l’ensenyament i el tracte tant amb els alumnes com amb els professors, ha pogut ser molt més extens que en condicions “normals”.

Creus que els valors de l’escola universitària són un plus afegit a l’ensenyança?

Centrant-me en el departament d’organització industrial que és el que més he pogut conèixer, la majoria de professors sempre ens han destacat l’ètica professional per sobre de tot. A part d’això, han procurat inculcar-nos el valor de l’esforç i la feina ben feta, doncs buscar l’excel·lència en el resultat sempre és important.

Com és la vida al campus?

Crec que és una escola tranquil·la on els passadissos no són aglomeracions i on, amb el temps, pots conèixer a gran part dels alumnes i professors que en formen part.

Quina valoració fas del teu pas per l’EUSS?

En faig una bona valoració. A més compto amb un nombre d’alumnes que són amics meus i amb els quals espero no perdre el contacte. També comentar que he pogut tenir una bona relació amb alguns professors, amb els quals tampoc vull perdre el contacte. En el futur, per a la recerca d’un lloc de treball, el ventall d’oportunitats ha de ser el més ampli posible. Per aquest motiu és important conèixer gent, sobretot de sectors i àmbits diferents, ja que així les portes que es poden obrir es multipliquen.

Creus que haver estudiat a l’EUSS t’ajudarà en el teu futur professional?

A part del prestigi que pugui tenir l’escola o del prestigi del títol per si sol, alguns professors que encara es troben en actiu o que no estan distanciats del món laboral, sempre ens podran recomanar o ajudar-nos a buscar l’oportunitat per la qual hem estat 4 anys estudiant.