Pep Taché, Director de R+D d’Anortec

Pep“Els alumnes de l’EUSS saben treballar en equip i es mostren amb moltes ganes d’aprendre”

Segons en Pep Taché, director de R+D a l’empresa Anortec, fer pràctiques en una empresa ajuda als alumnes a preparar-se per el futur. Per aquest motiu, col·labora amb l’EUSS com a tutor d’empresa per complementar la formació dels alumnes.

Què implica ser un tutor d’empresa?

En el meu cas es tracta de la meva feina diària i implica fer la supervisió dels projectes i de les persones que treballen en ells.

Des de quan existeix la relació entre Anortec i EUSS?

Ara fa un any.

Quina és la funció dels alumnes que fan pràctiques a Anortec?

A Anortec integrem els alumnes en pràctiques dins l’equip com si fossin un treballador més, assumint des del primer dia petites responsabilitats i impulsant projectes.

Quina és la feina que fan allà i durant quant de temps?

És molt fàcil. Treballen d’enginyers des del primer dia i el tracte és com un més de l’equip, rebent més atenció pel que fa a les explicacions i la formació, clar.

Com veus el nivell de formació dels alumnes de l’EUSS?

El nivell teòric dels alumnes és elevat, amb una visió pràctica. Saben treballar en equip i es mostren amb moltes ganes d’aprendre.

Com valores el programa de l’EUSS Engineering by Doing?

Encaixa molt bé amb la filosofia d’Anortec de provar amb prototips i de fer experimentació real en tots els projectes que toquem.

Veiem molt necessari que els alumnes mentre estudien toquin a fons el món laboral per preparar-se pel futur. És molt diferent estudiar que treballar i conèixer la realitat els va molt bé als alumnes. Les empreses valorem molt que els nous enginyers ja hagin treballat.

Quina és la teva valoració general dels alumnes de l’EUSS segons la teva experiència de pràctiques amb ells?

La valoració general és molt positiva. És una relació WIN –WIN on hi guanya l’empresa, ja que rep ajuda a un cost moderat, i hi guanya l’alumne ja que agafa una experiència molt valuosa.

Creus que els valors de família de l’EUSS es reflecteixen en els alumnes?

En els casos que hem conegut segur que sí. No sé si és per efecte de l’escola o perquè hem estat de sort amb la gent que ens ha tocat, persones molt humanes amb bones virtuts.

Dóna un consell de futur als estudiants de l’EUSS que finalitzen les pràctiques.

Que aprofitin aquesta fórmula i que treballin en empreses ja que aprendran la realitat del món laboral i els serà molt més fàcil trobar feina.

Recomanaries l’EUSS com a centre d’ensenyament universitari?

Al 100 %!