Manel Muñoz, estudiant de Grau d’Enginyeria Electrònica

Manel“Les pràctiques que m’han facilitat a l’EUSS m’han aportat una gran satisfacció personal, responsabilitat, compromís, superació i m’han fet millorar com a persona”

Poder realitzar pràctiques professionals en empreses importants és un factor molt reconegut pels estudiants de l’EUSS. És el cas d’en Manel que considera que gràcies a l’EUSS ha crescut personal i professionalment.

Què estudies a l’EUSS i per què?

Estudio un Grau d’Enginyeria Electrònica. El motiu és que sempre he estat interessat per la tecnologia. L’elecció de l’especialitat va ser difícil però al final vaig decidir el que em va semblar millor en aquell moment. D’Enginyeria Mecànica sempre n’hi ha hagut i sempre n’hi haurà però l’electrònica havia evolucionat molt en els últims anys i vaig pensar que de cara el futur seria millor aquesta opció.

Quin projecte de final de carrera estàs fent?

Estic fent un sistema per mesurar la distància utilitzant la tecnologia d’ultrasons, el qual permet posicionar en l’espai (3D) qualsevol objecte.

Com valores el programa Engineering by Doing?

El valoro molt positivament i convido a realitzar-lo a tots els alumnes que en tinguin l’oportunitat.

Estàs fent pràctiques? Què t’ha aportat fer aquestes pràctiques?

Estic fent pràctiques a l’empresa Anortec, S.L. Primer de tot, m’ha aportat una gran satisfacció personal, responsabilitat, compromís, superació, etc. i m’ha fet millorar com a persona. El nivell demanat ha estat molt adequat: ni fàcil, ni avorrit, ni repetitiu i tampoc una cosa difícil que no saps per on agafar-la. En segon lloc, m’ha fet millorar com a enginyer, setmanalment m’he trobat amb problemes i situacions que no havia vist mai i he hagut de buscar solucions. També m’he introduït al mercat, he contactat amb proveïdors, etc.

Com és la teva relació amb el tutor d’empresa i el tutor acadèmic?

La veritat és que he tingut molta sort i crec que els dos tutors, Miquel Àngel Amer (EUSS) i Pep Tatché (Anortec), han estat molt amables amb mi. Els dos són un bon exemple a seguir i m’han ajudat sempre que he necessitat una empenta. També voldria agrair la confiança que el Pep ha tingut amb mi des del primer dia.

Creus que els valors de l’escola universitària són un plus afegit a l’ensenyança?

Sí, els valors són molt importants. Gairebé sempre es treballa en equip i per tal que aquest funcioni a la perfecció s’han de tenir valors. Una persona sola pot arribar més ràpid a l’objectiu però un equip arribarà més lluny.

Quina valoració fas del teu pas per l’EUSS?

L’EUSS no només m’ha format acadèmicament sinó també personalment. De l’1 al 10 li posaria un 8,5.

On t’agradaria treballar en un futur?

A poder ser, m’agradaria continuar a l’empresa Anortec. Si no, a qualsevol enginyeria de Catalunya, al departament d’electrònica. La meva xicota és una turbo emprenedora i acaba de muntar una botiga a Sabadell amb només 21 anys, per això m’agradaria poder treballar prop d’ella.