Introducció Neussletter 4: El nostre repte, seguir formant persones

P04-1310317A principis d’octubre inauguràvem el curs acadèmic 2013-2014. Un curs on seguirem treballant en l’aplicació del nou model de formació d’enginyers Engineering by doing. L’Alexandre Blasi, vicepresident del patronat de la Fundació Rinaldi, ens parla d’aquest projecte formatiu que utilitza una metodologia basada en els projectes integrats i la formació dual , és a dir, en combinar l’adquisició de les competències professionals entre les estades de pràctiques en empresa i la pròpia escola.

El nostre repte també és de vetllar per la inserció laboral de qualitat dels nostres graduats, però sense renunciar a l’especificitat de l’EUSS, per que no volem perdre de vista que estem formant persones. Per això, hem tornat a celebrar la Jornada sobre Ocupació Pre-Ocupa’t que es va convertir en un espai de trobada entre empreses dels sectors industrials i tecnològics i els actuals alumnes de l’EUSS, futurs professionals de l’enginyeria, així com antics alumnes.

Tot això us ho expliquem en aquesta Neusletter on també ens fem ressò de la visita de l’equip de “Garrins Metàl·lics” de l’EPS de la Universitat de Vic, la celebració de la final del torneig estatal de la World Robot Olympiad (WRO) i la participació de César Latorre, membre de l’equip i coordinador de l’àrea TIC de l’EUSS, al programa Directe 4.0 de Ràdio 4. Aquestes i altres activitats han marcat aquest intens inici de curs, aquí us les recordem.

Carles Rubio, Director de l’EUSS