Introducció Neussletter 5: Responsabilitat Social i l’EUSS

francesc riuL’escola ha d’ajudar tots els alumnes a adquirir competències, no només coneixements. Aquesta és una de les idees bàsiques que, juntament amb la María José García-San Pedro, hem exposat en el llibre Ciutadans competents. Les competències: reptes per a una nova educació en una nova societat (Edebé) que vam presentar el passat mes de febrer. En vam regalar exemplars als guanyadors del premi “Joves Promeses” de la First Lego League Barcelona, en un acte al que va assistir la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

De la vuitena edició de la FLL en parlem en aquesta Neussletter, com també fem referència a la Master Class sobre Open Innovation & Industrial Challenges que va ser conduïda per Josep M. Piqué, president del districte 22@. I tampoc ens oblidem dels Dimecres de la Ciència, de la Fira d’atraccions dels alumnes de l’assignatura de Teoria de Màquines i Mecanismes, i de la participació del nostre director, Carles Rubio, a Ràdio 4, entre d’altres activitats.

Finalment, entrevistem un antic alumne de l’EUSS, Carlos Alexis Sánchez, que ha estat guardonat amb el Premi a la Idea + Innovadora de l’empresa OHL. Ell recorda el seu pas per l’Escola i incideix en la importància d’aplicar els valors també en les relacions professionals. I es que, tal i com comentàvem a l’inici d’aquesta benvinguda, les competències són essencials, i l’aspecte ètic dels enginyers no deixa de ser una competència més.

P. Francesc Riu i Rovira de Villar, President del Patronat de la Fundació Rinaldi