Maria Llorca i Joan Costa premiats sota una temàtica comuna: the Internet of Things

Els alumnes de l’EUSS Joan Costa i Maria Llorca han estat guardonats amb diferents premis però sota una temàtica comuna: the Internet of Things.P1050487

En Joan Costa, alumne de segon curs del grau d’enginyeria en Organització Industrial, ha estat seleccionat per fer una estada de 15 dies a la central a Xina de l’empresa Huawei, gràcies al programa de formació per estudiants “El futur de les TIC” proposat per l’EOI. El Joan Costa ha basat el seu treball en la temàtica ‘The Internet of Things’, ja que ha considerat que era un tema d’actualitat i, alhora,  podia tenir molt de recorregut en els propers anys. L’empresa Huawei on ha realitzat l’estada és una de les empreses xineses del sector de la telefonia mòbil que té més quota de mercat.

En Joan Costa, explica que la seva estada no podria haver anat millor: “el tracte per part de Huawei ha estat sempre exquisit. Hem tingut la possibilitat de fer turisme per Beijing, Hong Kong i Shenzhen. Conèixer una nova cultura, fins i tot, una mica de la llengua, i hem après coses sobre les TIC. Ha estat fantàstic!”. Comenta que el més profitós del viatge ha estat poder veure com funciona una multinacional d’aquest nivell des de dins i tenir la possibilitat de parlar de tu a tu amb els seus directius i treballadors. També li ha semblat interessant conèixer una mica en profunditat la mentalitat i manera de fer de la societat xinesa.

“Iniciatives com aquesta són les que realment t’ajuden a créixer tant personal com professionalment perquè pots veure com funciona el món de l’empresa des de dins i alhora et permeten gaudir d’una experiència internacional. Per mi ha estat una experiència extremadament enriquidora”, conclou.

D’altra banda, la Maria Llorca, alumne de segon curs del grau d’enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica, ha guanyat el premi “Sustainable Energy” en l’edició 2014 del concurs EmprènUPC, formant part de l’equip ZOE (amb tres estudiants enginyeria de la UPC i un estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses d’ESADE). El projecte ha consistit en el desenvolupament d’un sistema domòtic per a la llar integrant l’Internet de les coses.