Un nou curs farcit de reptes

Sílvia Nacenta, responsable del Servei d’orientació i inserció professional de l’EUSS

Nacenta,Silvia_FotoCoincidint amb el vintè aniversari de l’EUSS, el curs 2014-2015 es presenta farcit de reptes i ambicions amb el propòsit de seguir enfortint l’activitat acadèmica.

La docència, a tots els nivells, té un paper importantíssim a l’hora de forjar unes bases sòlides per a la nostra societat i des de l’EUSS, estem treballant per apropar dia rere dia el món empresarial i l’universitari. En aquest sentit, la nostra voluntat és seguir perfilant el projecte ‘Engineering by doing’ per formar professionals perfectament adaptats a l’entorn laboral actual. El fet que des de la universitat és pugui treballar colze a colze amb les empreses i formin part del procés formatiu dels estudiants d’una manera real ens ajuda a avançar com a institució i a millorar la competitivitat dels nous professionals. Posar el focus en conèixer com funciona el mercat laboral, saber d’on coixeja i què necessita ens facilita molt la tasca. En aquest sentit, tradicionalment hem apostat per disciplines en les que el teixit industrial fos suficientment madur i receptiu, per tal que la inserció en el mercat de treball dels nostres alumnes fos sempre major i de més qualitat.

Una altra de les fites d’enguany és la de seguir establint llaços amb l’Escola Professional Salesians de Sarrià en diferents àrees per a promoure una major relació entre l’alumnat d’FP i els estudiants universitaris, ja que és un fet molt positiu que un percentatge elevat de nous universitaris provingui de la formació professional. La societat és dia rere dia més exigent, per això considerem de vital importància despertar entre els joves estudiants la necessitat de seguir formant-se i acompanyar-los en aquest camí.

Ens espera un curs molt intens. Volem donar als futurs professionals totes les eines que estiguin al nostre abast per afrontar els nous reptes que ofereix la societat actual. Necessitem professionals molt preparats a tots els nivells, i això també inclou professionals amb una gran capacitat d’anàlisi de l’entorn. Tenim un gran equip i estem carregats d’il·lusió per assumir totes aquestes fites.