Sortida divulgativa al Sincrotró ALBA per celebrar Sant Joan Bosco

El dilluns 2 de febrer, commemorant la celebració del dia de Sant Joan Bosco, el personal de l’EUSS va anar a fer una visita al sincrotró ALBA (Cerdanyola del Vallès), que està gestionat pel Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) i cofinançat a parts iguals per l’Administració espanyola i catalana.

DSC_2834

Ens va rebre la Sra. Ana Belén Matínez, Communications & Outreach management; i ens van acompanyar per fer la visita guiada la Sra. Inmaculada Ramos, Head of User Office; i la Sra. Laura Torino, Accelerator Division.

P1080391 P1080618 P1080689

El sincrotró de llum ALBA és una infraestructura científica de tercera generació situada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i és la més important de la zona del Mediterrani.

Es tracta d’un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l’estructura atòmica dels materials i estudiar les seves propietats.

P1080505 P1080495

L’energia del feix d’electrons que es genera a l’ALBA és de 3 GeV i s’aconsegueix mitjançant la combinació d’un accelerador lineal (LINAC) i un propulsor de baixa emitància i màxima potència col·locat al mateix túnel que l’anell d’emmagatzematge. El Sincrotró ALBA té un perímetre de 270 metres i 17 trams rectes disponibles per a la instal·lació de dispositius d’inserció.

Una sortida científica divulgativament molt enriquidora i que afavoreix l’esperit de família de l’EUSS.