Exitàs d’una nova edició de la #FLLBCN

11008285_419913778163908_1131474565_nEl cap de setmana del 14 i 15 de Febrer, l’EUSS va organitzar a Salesians d’Horta, la seva 3a edició de la FIRST LEGO League Barcelona (#FLLBCN), i 9a edició a la ciutat d’aquest torneig de Robòtica Educativa que combina ciència, tecnologia i valors al voltant d’un mateix repte per a tots els equips FLL.

La #FLLBCN va acollir a 62 equips dels 64 possibles (32 per jornada) dels més de 1.000 equips #FLL i 5.000 participants de tota Espanya, que van posar a prova el seu talent investigador per fer front al desafiament World Class i van presentar les seves propostes de solucions per millorar el seu aprenentatge i com els agradaria ser educats en un futur. Durant cada jornada hi havia 16 premis, dels quals 3 de cada jornada obtenien passi a la Gran Final FLL que aquest any a Tenerife el diumenge 22 de març.

En aquesta edició l’organització ha introduït una innovació i ha fet pujar a tots els entrenadors dels equips #FLL per retre’ls un petit homenatge just abans d’entregar el premi al millor entrenador

P1090089

Foto de grup de tots els entrenadors d’una de les dues jornades.

P1090057Foto d’un equip i llistat dels equips guanyadors Dissabte 14/02

P1090587Foto d’un equip i llistat dels equips guanyadors Diumenge 15/02

FIRST LEGO League és avui una realitat consolidada al nostre país gràcies a l’esforç d’una àmplia base de voluntariat, als joves i a les seves famílies i al reconeixement institucional i social que ens ha acompanyat tots aquests anys.

P1080848 P1080868 P1080883 P1090381

El dissabte a l’entrega de premis els va acompanyar l’Im. Sr. Joan Puigdollers, regidor de districte de Sarrià – Sant Gervasi, que és un districte de l’ajuntament de Barcelona amb un microFLL de 10 equips promocionada per aquest organisme municipal.

P1090076

El diumenge no va haver-hi Jr.FLL, perquè ha estat ajornada fins el dissabte 7 de març al CosmoCaixa, per poder encabir els 32 equips inscrits de nens de 6 a 9 anys, que han treballat el repte del Think Tank, també sobre l’educació del segle XXI; però si que van poder presentar el seu treball l’equip Jr.FLL “Los agujeros blancos”, vinguts des de Brescia (Itàlia).

P1090430

L’organització va ser molt exitosa, com en les dues edicions anteriors, i tots els col·lectius van quedar molt satisfets com queda palès en la quantitat de missatges de felicitació rebuts, dels quals es reprodueixen uns quants a continuació:

  • Muchas gracias a vosotros por la experiencia, ha sido increíble y tengo muchas ganas de volver a repetir. (Voluntari – Jutge)
  • Moltes gràcies a vosaltres per haver-nos donat l’oportunitat de gaudir de la First Lego League. Tot i que no vaig poder assistir-hi els dos dies, l’experiència va ser molt enriquidora. (Voluntària – Social Media)
  • Sois los más mejores!!!!! (Voluntari – Jutge)
  • Gràcies, És un cap de setmana especial on es pot gaudir de l’emoció que mostren els participants pel concurs. Espero que continuar com a voluntària en la propera edició. Gràcies novament, (Voluntària – Jutge)
  • Felicitats a l’@FLLBCN_EUSS per l’organització de la #FLL Barcelona Endavant! (Voluntari – Jutge, via Twitter)

P1080851

  • Moltes i moltes felicitats!! Un projecte petit que era un gran repte, l’heu convertit en un gran èxit! Enhorabona! (Patrocinador)
  • Gràcies @FLLBCN_EUSS @FLLSpain per una jornada increíble! Gràcies per la bona organització!  (Equip FLL – Dg. 15 febrer, via Twitter)
  • L’organitzacio un 10. (via Twitter)

P1080859

Segons els organitzadors “entre participants, públic, mitjans de comunicació i voluntaris es va estar al voltant d’unes 2.000 persones”; i també ens transmeten que ambdós dies van ser molt intensos però alhora molt gratificants, perquè s’havien aconseguit “dos torneigs brillants, il·lusionadors, energètics i plens de cortesia professional”.

P1090317

Però a banda d’aquells que ho van poder viure en directe també alguns mitjans i xarxes del Social Media es van fer ressò, així com fotos fetes per l’organització.

Un altre aspecte a destacar va ser el recolzament dels patrocinadors: Caixa d’Enginyers, BCN Press, KUKA i EDEBÉ; i altres empreses col·laboradores que van fer diferents aportacions.

P1090309

Des del 2006, la Fundació Scientia, entitat sense ànim de lucre, ha impulsat aquesta iniciativa que ja compta amb la participació de 250.000 joves de tot el món. Una aventura entusiasta que va començar fa 15 anys quan l’organització FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) i el grup LEGO decidir transformar la visió que els joves tenen del món científic i tecnològic, i d’un any per l’altre ja tenen prevista un nou repte… aquest any 2015 serà al voltant de la gestió dels residus generats amb Trash Trek.