La importància de la comunicació a l’àmbit acadèmic

Joan Ramon Molero, responsable de promoció i comunicació de l’EUSS

ImagenJR_FLLBCNAquest recull trimestral que us presentem a continuació es converteix en el 10è neussletter de la nostra escola. Aquest fet suposa una gran fita per a la nostra institució, pel fet que ens trobem en una etapa en la que estem capgirant la dinàmica comunicativa que portàvem fins al moment.

Durant els últims anys hem passat un període d’evolució comunicativa constant que ens ha portat fins a l’actual format. El primer informatiu quinzenal Neuss va sortir a la llum com una prova pilot al mes de maig del 2004, i els primers reculls trimestrals es realitzaven a través dels breus de les diferents notícies que es publicaven quinzenalment. Quan vam publicar el Neuss 243, es va donar per finalitzat aquest mitjà, que ens va acompanyar durant gairebé 11 anys de la nostra història. L’objectiu del canvi era aportar més rellevància i immediatesa, ja que les notícies es publicaven en format post al nostre blog.

Al llarg d’aquest primer trimestre de 2015, l’escola ha tingut molts esdeveniments de caire social a banda dels estrictament acadèmics. A nivell social hem estat presents amb la FLL BCN i el nostre tercer torneig doble, hem donat cabuda a un Networking Breakfast sobre tecnologies 3D i hem organitzat una jornada de portes obertes per apropar el centre a les famílies interessades en la nostra experiència docent. I en aquest segon trimestre continuarem programant diverses activitats, com és el cas de la propera edició del MdT BCN (Mercat de Tecnologia), que tindrà lloc el proper 29 d’abril.

Un centre docent ha de fer una aposta clara per la comunicació a través de la seva forma de ser i de fer, com qualsevol altra organització. Els nostres reculls són una eina activa de comunicació que ens permet arribar a aquelles persones que es troben fora de les aules, un fet que ens permet apropar el dia a dia a tot el públic interessat en l’àmbit acadèmic. Una comunicació que s’ha de fer amb la vocació de fer arribar el món de l’enginyeria a tothom, d’una manera clara i entenedora.

Un repte immediat que ens plantegem, és el fet d’assentar aquesta nova eina que hem portat a terme recentment. Un vehicle de comunicació pel que apostem i amb el que creiem que ens podrem fer visibles amb una major notorietat i dinamisme dins de l’àmbit acadèmic i del món de l’enginyeria.