Èxit de la 2a edició del MdT BCN

El passat dimecres 29 d’abril, pel matí, l’EUSS va celebrar la segona edició del MdT BCN (Mercat de Tecnologia de Barcelona).20150429_PiC-MdTBCN
 

A la inauguració i benvinguda a les 10 escoles i 200 participants (entre alumnes expositors i visitants, i els seus professors acompanyants) van adreçar-los unes paraules el Dr. Andreu Moreno, director de l’EUSS; i la Sra. Rosa Maria Baiges, consellera d’Educació del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

P1100178

P1100188A continuació el Sr. Adrián Garcia, responsable d’Eficiència i Innovació de Caixa d’Enginyers, va fer una breu intervenció explicant com aplica la tecnologia una entitat d’estalvis.

P1100196Tot seguit va ser el torn de la ponència del Sr. Yassine Maazouz, co-fundador i director tècnic de Subtils Biomaterials, que va parlar sobre l’extrusió directa robotitzada i la seva aplicació com a eina per a la impressió tridimensional de biomaterials.

P1100211La Fira de Projectes d’enguany va tenir com a protagonistes els projectes dels alumnes de les escoles: IES Escola Intermunicipal del Penedès, Escola Pia Sarrià i Escola Santa Dorotea; així com també varem poder gaudir de les maquetes didàctiques i projectes d’alumnes de Salesians de Sarrià.

P1100236

P1100242

P1100249

P1100238A mig matí va ser el torn de les xerrades dels professors de l’EUSS. Enguany se celebra la segona edició d’aquesta iniciativa i tenia l’objectiu de donar a conèixer experiències interessants de membres del grup de Recerca EUSS en una vessant més divulgativa per a públic de secundària i post obligatòria.

Les xerrades simultànies van ser les següents:

  • Cables superconductores, Dra. Elena Bartolomé (Rble. grup Recerca EUSS)
  • Smart Grids, Dr. Carles Ortega
  • Opció + verda, Sr. Ignasi Florensa
  • Internet of things, Dr. Llorenç Servera

P1100259

P1100250

P1100265

P1100272Malauradament la taula rodona anunciada “Estudis, tecnologia i Esports. Una equació tridimensional”, a càrrec de Pau Capell, corredor de curses d’alt nivell i ex alumne de l’EUSS, Raul Ganzinelli, emprenedor i fundador de l’app “RunApp” i Aureli Vázquez, periodista i runner amateur; no es va poder fer per motius professionals de darrera hora de dos dels convidats… però l’organització està estudiant poder-la oferir en una nova ocasió.

La cloenda va anar a càrrer del director de l’EUSS, el Dr. Andreu Moreno, que va agrair l’esforç de tothom per participar i alhora va convidar al proper MdT BCN pel dimecres 27 d’abril de 2016; però afegint-hi la proposta d’un repte proposat pels professors del dept. de Mecànica, Ignasi Florensa i Arkaitz Fano.

P1100282

P1100290

El repte #MdTBCN2016 és l’ #OuVolador va trencar la closca informativa el passat dimecres… però la qüestió és tirar un ou des de certa alçada i que aquest no pateix cap tipus d’esquerda en la seva forma original.

20150505_PiC-MdTBCN_Cartell2016

El Mercat de Tecnologia

El Mercat de Tecnologia de Barcelona d’aquesta edició compta amb el recolzament del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Caixa d’Enginyers i s’inscriu a la xarxa de Mercats de Tecnologia de Catalunya que se celebren en diversos indrets del territori català, com ara Lleida, Vic, Terrassa i Granollers. Es tracta d’un punt de trobada on els alumnes presenten projectes imaginats i realitzats per ells mateixos i, amb l’ajut dels professors, els mostra i els explica al públic visitant.

Aquesta tribuna oberta presenta i fomenta la creativitat tecnològica i un dels seus objectius principals és el d’incrementar les vocacions tècniques i científiques dels estudiants.