La veu de l’experiència – Entrevista Alumni MDOI

Entrevistem a Juan Girón, antic alumne de la 4a promoció del MDEI, i actual Chief Operations Officer (COO) a Visiometrics.

IMAG0989

Quina ha estat la teva trajectòria professional? On treballes actualment? Quin projecte tens entre mans?

Després de finalitzar la FP en Electrònica i tornar del Servei Militar, vaig combinar un treball a mitja jornada en una empresa d’obres públiques amb els estudis d’Enginyeria Tècnica Industrial. Des de la meva graduació com a enginyer sempre he treballat en empreses industrials de producció o enginyeria, des de PiMEs fins a multinacionals. La progressió professional va anar seguint un camí que sempre vaig entendre com raonable dins de la vida d’un enginyer industrial: inicis en disseny i programació de maquinària automatitzada, gestió de projectes i direcció de departaments, fins arribar a la direcció industrial d’una empresa. Vaig viure les meves millors experiències en multinacionals com General Electric o AMP Espanyola, on vaig formar part de l’equip de creació d’una nova fàbrica, així com a Easycontrol, empresa d’enginyeria de visió artificial, de la qual vaig ser-ne cofundador.

Actualment m’encarrego de la Direcció d’Operacions a Visiometrics, una companyia local però amb projecció internacional que dissenya, fabrica i comercialitza instruments d’oftalmologia. La meva responsabilitat abasta des de la producció i la gestió de materials fins a la coordinació de R+D i l’assistència a clients.

Per què vas fer un Màster? I per què el MDEI?

Quan vaig estar a General Electric, on era el Director d’Enginyeria, vaig conèixer el MDEI (denominació antiga de l’actual MDOI) a través d’un amic íntim i antic alumne d’aquest programa, i em va animar a conèixer-lo. Vaig veure que era justament allò que havia estat cercant: un màster en Direcció, però orientat a la indústria, amb un important èmfasi en l’organització, que pogués orientar-me cap a una direcció industrial o d’operacions amb molt més criteri que un MBA a l’ús.

Com t’ha ajudat el MDEI en el teu desenvolupament professional?

He après metodologies modernes per fer correctament allò que fins aleshores ho feia d’una manera  més o menys intuïtiva, especialment la gestió de les persones i la visió global de l’empresa. Algunes coses que s’explicaven ja les coneixia però veure-les amb diferents enfocaments et dóna una perspectiva molt més gran, que en definitiva, és una cosa impagable per a qui pretengui estar al capdavant d’una fàbrica.

Has pogut aplicar els coneixements adquirits al MDEI. Explica’ns un cas concret?

En major o menor mesura, podria dir que gairebé totes les assignatures cursades han estat  útils en algun moment de la meva estada a General Electric, així com actualment a Visiometrics. Al cas concret de la primera, el projecte de desenvolupament del meu departament d’enginyeria de producció va ser una aplicació directa dels coneixements adquirits a l’assignatura de RRHH del màster.

Què és el que més consideres que t’ha aportat el MDEI i per què el recomanaries?

La formació multidisciplinària, el professorat provinent del món industrial així com l’estudiada selecció d’assignatures i continguts constitueixen, al meu judici, les millors aportacions que rep l’alumne i motiu més que suficient per recomanar-ho.

Nota: versión en castellano en PDF