Visita a HP

El passat dilluns 15 de juny alumnes de l’assignatura de Política Tecnològica i de la Innovació del Màster en Direcció i Organització Industrial i del Grau en Organització Industrial de l’EUSS acompanyat per en Xavier Gallardo, professor de l’assignatura i Director del Màster DOI, van visitar la planta de Hewlett Packard de Sant Cugat del Vallès.

IMAG0065Allà van poder conèixer de prop el centre d’R+D internacional que la multinacional americana té situat a la població del Vallès, visitant el centre de disseny i els diferents laboratoris de test i validació de nous productes de la companyia.

Amb més de 3.000 persones en plantilla, dels qual mes de 500 són enginyers, el centre de Sant Cugat és el responsable mundial del disseny, desenvolupament, testeig i validació dels productes i les pre-sèries de fabricació de tota la gamma d’impressores de gran format de la companyia, essent també el “site” responsable del desenvolupament de la nova tecnologia d’impressió 3D d’HP, que es preveu sigui totalment trencadora respecte de les tecnologies d’impressió 3D actuals del mercat i que està prevista que es llenci al mercat durant l’any 2016.

També van poder rebre una interessantíssima classe magistral impartida pel Director d’Operacions, el Sr. Eduard Garcia sobre la gestió del disseny i le
s operacions sota la filosofia de Lean Manufacturing, i la integració d’eines Lean des del disseny del producte per la fabricació i l’assemblatge (DFMA), la seva industrialització, i fins a les eines i metodologies utilitzades a les unitats productives a les plantes de fabricació a Asia (Factory Continuous Line Improvement, estandardització de peces i processos,…) així com el sistema de control central de les operacions de les mateixes des de la planta de Sant Cugat.