Visita a Mecalux

El passat 11 de Novembre els alumnes del Màster en Direcció i Organització Industrial, van visitar el nou Show Room de Mecalux a Cornellà del Llobregat.

image002Mecalux és una companyia espanyola situada en el tercer lloc a nivell mundial en el rànquing del seu sector. La seva activitat consisteix en el disseny, fabricació, comercialització i prestació de serveis relacionats amb estanteries metàliques, magatzems automàtics i altres solucions d’emmagatzematge.

El centre visitat s’ha inaugurat el mes d’Octubre d’aquest any 2015. En aquest centre de 3.000 m2 hi ha una mostra de diferents sistemes automàtics tant per magatzems de paletes com per emmagatzemar contenidors (sistema tipus miniload). Durant la visita es van poder veure diferents tipus d’automatismes del tipus “Mercaderia-a-Home”. Són mecanismes que permeten evitar manipulacions humanes i augmentar la productivitat de les activitats logístiques. image003Entre altres, es van veure funcionar diferents models de transelevadors, sistemes de transport amb electroguies i llançaderes de paletes (pallet shuttle).

L’aposta de Mecalux en R+D+i així com la utilització de les tecnologies més avançades li està permetent tenir un creixement molt important. En aquests moments disposa de 11 fàbriques distribuïdes per Europa i Amèrica així com d’una xarxa de distribució implantada a més de 20 països d’arreu del món.