L’EUSS acull una xerrada/diàleg amb l’autor del llibre “La última frontera”

El dimecres 2 de desembre es va omplir l’AE28 per poder gaudir de la meravellosa companyia de Roland Fosso, que va ser presentat per l’Alexandre Damians, coordinador de l’àrea Pastoral de l’EUSS.

Roland, durant la seva xerrada, va explicar la seva gran aventura pel continent africà durant 2 anys, 7 mesos i 18 dies. De Camerun, i santboià des del 2005, ens va explicar la seva odissea creuant Àfrica en 960 dies. Descriu aquesta experiència com un viatge que comença com una aventura i acaba sent un malson travessant les fronteres de 12 països, indocumentat, a peu i en diversos vehicles.

FOTO_DESTACADA2_OKDesprés de saltar la tanca de Melilla arribant a Espanya, en el seu 5è intent va assolir el seu objectiu, i va aconseguir arribar fins a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) on hi viu des de fa uns anys. Més tard va realitzar estudis superiors de turisme, màrqueting, xarxes socials, i també va escriure el seu primer llibre: L’última frontera.

Aquest primer relat escrit per Roland descriu a un jove noi que decideix començar de zero i abandonar la seva llar, després de la mort de la seva mare, per emprendre una nova aventura per Àfrica. però no tot és tan bonic i tan fàcil com sembla. El jove va experimentant moments desagradables creient que està en l’infern. Una història que després del nom de JP es pot veure també els sentiments i les experiències de l’autor d’aquest llibre.

FOTO_DESTACADAA2-1-OKPer finalitzar la xerrada, els alumnes i els professors de l’escola han tingut la seva
oportunitat de preguntar els seus dubtes demostrant l’interès per aquest llibre, però sobretot, per la gran aventura de Roland Fosso.

Com diu Roland Fosso: “Un viaje en el que no sobrevive el más valiente, sino el que tiene más suerte”. Alguns alumnes i professors van aprofitar per adquirir el seu llibre, i obtenir-ne la dedicatòria del seu autor.

Posteriorment, en Roland Fosso va ser acompanyat per professors de l’EUSS fins a Can Prats on va poder conèixer a Bego Simal, responsable de VOLS; i en Cisco Ubach, missioner a Benin, que aquests dies està per terres catalanes.