CosmoCaixa tria l’EUSS per a formar els seus ‘explainers’

L’espai CosmoCaixa ha triat l’EUSS per a formar els seus ‘explainers’ dins de l’àmbit de l’enginyeria mecànica. Amb aquest acord, l’escola d’enginyeria passa a formar part de l’equip de formadors externs dels adolescents que expliquen la ciència dins de l’espai CosmoCaixa, i farà una sessió trimestral pel nous membres de l’equip ‘explainers’ que s’anirà incorporant al llarg del curs. El dimarts 9 de febrer es va desenvolupar la primera sessió de formació LaborEUSS per aquest col·lectiu, on els assistents van poder comprovar de primera mà com funciona un laboratori de resistència de materials.

Foto_destacada1El LaborEuss és una Activitat Didàctica Dirigida de l’EUSS que vol ser ser un espai formatiu destinat a viure l’experiència d’un laboratori mecànic sense sortir de les aules. Les estructures, màquines i peces que formen part d’un sistema mecànic es veuen subjectes a diversos esforços i modificacions en els seus materials. L’estudi del seu comportament és un dels objectius bàsics del LaborEuss, on es poden trobar màquines com el pèndul de Charpy, un duròmetre o una màquina universal d’assaigs, i complementar-ho amb la visió que ofereix un microscopi metal·logràfic.

Foto_destacada2Els ‘explainers’ de CosmoCaixa són adolescents de centres educatius del districtre Sarrià – Sant Gervasi, que expliquen els diferents espais del CosmoCaixa als diferents visitants, i que reben una part de la formació interna i externa. En el cas de l’enginyeria mecànica és l’EUSS qui s’encarrega d’impartir-la a través del LaborEuss, on els estudiants de 3r i 4t d’Enginyeria Mecànica realitzen una pràctica per donar a conèixer el funcionament del laboratori i els seus equipaments.