Visita de mobilitat internacional PAS a l’EUSS

Dels dies 28 al 31 de març, l’Ivo Jerónimo Silva Araújo de l’Instituto Politécnico de Viana do Castelo, IPVC (Portugal) va visitar l’EUSS. L’Ivo, és llicenciat en Enginyeria Electrònica i Xarxes d’Ordinadors i té un Màster en Sistemes d’Energies Renovables. Les seves funcions són les de Gestor Local d’Energia de l’IPVC i Responsable de les infraestructures Elèctriques de l’IPVC.

IMG_20170331_123402

D’esquerra a dreta: l’Ivo Jerónimo Silva, Agustí Grau (Director de Serveis Generals de la Fundació Privada Hospital de Sant Pau) i César Latorre (Responsable de l’Àrea TIC de l’EUSS)

La visita a l’EUSS va estar motivada per veure i saber com implementar la normativa ISO 50001 a la seva universitat, per això des de Relacions Internacionals juntament amb en Víctor Gallardo, cap del departament d’electricitat i cap d’estudis de l’Escola, es va planificar una estada perquè pogués trobar les respostes a les seves inquietuds sobre la norma ISO.

La seva estada a l’EUSS es va desenvolupar segons el Programa previst.

IMG_20170330_121505

Toni Mazón (Director Tècnic d’Agefred) i l’Ivo Jerónimo Silva

Dimarts 28/03, l’àrea de Relacions Internacionals li va donar la benvinguda i el va acompanyar fent-li una visita per l’Escola, per acabar desenvolupant una reunió amb el cap del departament d’electricitat. Aquesta reunió va servir per explicar les visites que es portarien a terme durant l’estada, mostrar el pla d’estudis, mostrar alguns projectes TFG sobre eficiència energètica i d’altres TFG sobre millora de les tarifes elèctriques. També se li va explicar l’inici del qual suposa implantar un sistema de gestió basat en l’ISO 50001 d’eficiència energètica, fet que es va complementar amb la visita feta dijous 30 de març a l’empresa AGEFRED, a on tenen implementada aquesta norma, amb una trobada amb el Director Tècnic.

Dimecres 29/03, va fer una reunió amb César Latorre, responsable de l’àrea TIC i de les instal·lacions i infraestructures de l’edifici de l’EUSS.

Dijous 30/03, es va dur a terme la visita a l’empresa AGEFRED, que porta el manteniment de l’Escola i té implantades diverses normes ISO, entre les quals, l’ISO 50001.

Divendres 31/03, visita a la “Fundació Privada Hospital de Sant Pau” una de les instal·lacions de geotèrmia més gran d’Espanya amb més de 400 pous.

L’Ivo va explicar el que ha anat implementant a la seva universitat pel que fa a l’estalvi energètic.