Xarxa IUS: La fortalesa de caminar junts al servei dels joves universitaris

El director de l’EUSS com a membre del Consell de Direcció de les IUS, en qualitat de delegat d’Europa, ha estat recentment a Itàlia per reunir-se amb la resta de delegats territorials i sota la direcció del P. Marcelo Farfán, Coordinador General de les IUS, per establir un pla estratègic pel proper període.

El Rector Major, P. Ángel Fernández Artime, ha demanat als membres del Consell de Direcció de les IUS que amb llibertat evangèlica, honestedat i audàcia les Institucions Salesianes d’Educació Superior no siguin només organitzacions acadèmiques d’alta qualitat, sinó sobretot, propostes de formació per als joves i especialment per als més pobres.

Aquest missatge ha estat escoltat pels delegats de les IUS d’Amèrica, Europa, Àfrica, Àsia Sud i Àsia Est-Oceania que reunits a Roma durant els dies 5, 6 i 7 d’abril s’han proposat en la primera reunió com a Consell de Direcció de les IUS, continuar un procés per fer efectives les Polítiques 2016-2021 definides pel Rector Major i el seu Consell.JAJ_5201 (Copia)

En síntesi les IUS volen caminar desafiades per cinc elements: identitat i missió, desenvolupament institucional sostenible, incidència formativa i sociocultural, implementació del model de pastoral universitària salesiana i treball en xarxa entre IUS i l’interior de les Inspectories.

En aquest esforç el Consell de Direcció ha posat especial èmfasi en proposar algunes iniciatives molt concretes que són part del Programa Comú: La formació dels alts directius de les IUS; formació dels animadors pastorals; la reflexió al voltant del tema “carisma salesià i educació superior”; l’enfortiment de les estructures de coordinació regional, continental i mundial i la posada en funcionament de la pàgina web.

A 20 anys d’haver iniciat el procés de coordinació com IUS els salesians comptem amb un sector de la nostra missió treballant en conjunt al servei del qual es podria considerar com una frontera per al carisma salesià: els joves universitaris.