“Dimecres de la Ciència” Recerca en Composites i nous Projectes

El passat dimecres dia 17 de maig es va celebrar el darrer “Dimecres de la Ciència” del curs. En la primera part de la sessió, la Dra. Íria Fraga, professora de l’EUSS, va explicar la seva recerca en l’àmbit dels Composites.

L’Íria està investigant com l’addició de nanoclays a determinades resines epoxy pot incrementar les propietats mecàniques, concretament la resistència a l’impacte, d’aquests materials plàstics que tenen nombroses aplicacions industrials. A més, està estudiant com la calorimetria pot substituir els assajos mecànics més costosos i lents per sondejar les prestacions dels nanocomposites.

En la segona part de la sessió, es va informar els presents sobre dos nous projectes de recerca a l’EUSS. D’una banda, el Dr. Angel Borell va explicar l’estat del projecte d’instal·lació d’un laboratori de Microxarxes a l’aula A22, com a suport per a la docència en diverses assignatures (de Control, Gestió de l’Energia, Màster…) així com per a la recerca en Smart Grids.

D’altra banda, el Dr. Jordi Cruz, el Dr. Llorenç Servera i Joan Yebras van explicar el seu propòsit de sol·licitar un Projecte Europeu Leap Agri, juntament amb set partners internacionals (de Burkina Faso, Gana, Bèlgica i Alemanya), sobre “Agricultura i Aqüicultura sostenible i Seguretat Alimentària i Nutricional”.