Participació de l’EUSS a la trobada IUS i Assemblea Anual de la Conferència de Directors d’Escoles d’Enginyeries Industrials

El director de l’EUSS, Andreu Moreno, com a coordinador de les l’IUS d’Europa i el P. Marcelo Farfán, Coordinador General de les IUS (Institucions Salesianes d’Educació Superior conegudes com a IUS ), van participar en la trobada de les IUS d’Europa a Venècia els dies 4 i 5 de maig. En l’esdeveniment s’hi van reunir representants de les institucions CES (Madrid), EUSS (Barcelona), ISBJ (Zelina), IUSTO (Torino), IUSVE (Venezia), Jabok (Praga) i UPS (Roma).

En la trobada es van treballar els següents temes: documents de Polítiques i Programa Comú 5 de les IUS 2016-2021; calendari per enviar les propostes de millora al document, Orientacions sobre la Pastoral Universitària Salesiana; criteris per una formació d’animadors de la Pastoral Universitària i d’una formació per directius de les IUS; en l’àmbit de la comunicació la nova web de l’IUS, el concurs del logo de l’IUS, la realització de la publicació “Carisma Salesià i Educació Superior”; seguiment i anàlisis del nou curs online sobre identitat salesiana i primeres experiències al CES (Madrid). Finalment es va plantejar fer una reflexió en els pròxims anys sobre l’encaix de la recerca en la missió dels nostres centres.

Per la seva banda, el passat dijous dia 6 d’abril en César Latorre, coordinador de l’Àrea de TIC de l’EUSS va assistir, en representació d’en Andreu Moreno director de l’EUSS, a l’assemblea general de la Conferència de Directors d’Escoles d’Enginyeries de l’Àmbit Industrial celebrada a Madrid a la seu del “Consejo General de Graduados en Ingeniería Rama Industrial e Ingenieros Técnicos Industriales de España”.

La reunió va ser presidida per Juan José Domínguez Rodríguez, director de la “Escuela Superior de Ingeniería de la Universidad de Cádiz”

Un dels punts d’aquesta reunió va ser definir la postura de la Conferència de Directors sobre el projecte de passar les titulacions de grau en tres anys (l’anomenat 3+2). La conferència es va manifestar clarament favorable a mantenir les titulacions de graus d’enginyeria en els actuals 4 anys o 240 crèdits, necessaris per adquirir les atribucions i competències que requereixen aquests graduats.