“Observació telEUSScòpica”

El passat dimecres 31 de maig, entre 3/4 de 8 i 2/4 de 9 de la nit, des del pati-claustre de l’EUSS es va poder fer observació de la Lluna amb el telescopi que hi ha a l’espai de Serenor.
La Lluna estava creixent, i il·luminada en 43%, molt a prop del quart creixent, que n’és juntament amb el quart minvant, una de les millors ocasions per observar-la, doncs la llum incideix de forma tangencial i es poden apreciar força bé tots els cràters i altres formacions que hi ha sobre la seva superfície.
El fet de tenir el telescopi muntat i apuntant cap al cel va fer que grupets d’estudiants s’apropessin fins a l’equip format per l’Alexandre Damians i Joan Ramon Molero que van facilitar-ne l’observació, i s’interessessin per l’activitat espontània proposada.
Qualsevol membre de la comunitat que passes pel pati-claustre de l’EUSS o bé també pel boca-orella, sobretot entre els estudiants, no van dubtar en apropar-se i poder tenir l’oportunitat de poder gaudir de la seva bellesa.
 Si es vol gaudir més de la bellesa de la lluna, en Joan Ramon Molero té la seva Expo #MOONotematica, a Cal Ninyo a Sant Boi de Llobregat, fins el dimecres dia 7 de juny i el divendres dia 9 estarà a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.
Podeu fer una visita a l’exposició amb una selecció d’un centenar d’imatges en quarantena de marcs o un recorregut virtual si visiteu el seu perfil Instagram.
També podeu cercar el hashtag #MOONitoritzacio a les xarxes socials.