L’empresa fent d’aula… #EngineeringByDoing

Els alumnes de Gestió de la Innovació, optativa de 4t curs del Grau d’Organització Industrial, han estat realitzant el projecte de l’assignatura a Joan Bonastre S.A. una empresa de llarga experiència i tradició familiar creada l’any 1958 i que es dedica al mecanitzat i al decolletatge de precisió i qualitat fabricant peces per a tots els sectors industrials: gas, automoció, aeronàutica, agrícola, mèdic, seguretat, instrumentació…

Els estudiants agrupats per equips de treball de 3, van desenvolupar un projecte de millora i consolidació del Sistema de Gestió de la Innovació ja implantada a l’empresa i que va obtenir la certificació oficial segons la normativa UNE 1666.002. Es van fer propostes per la millora de procés, la seva eficiència, fent una revisió i re-disseny dels procediments operatius del sistema i de l’operativa del sistema.

El gerent de l’empresa en Joan Jordi Bonastre (Alumni de l’EUSS, primer com a graduat en Enginyeria Mecànica i posteriorment per promocionar-se a la funció directiva com a Màster en Direcció d’Empreses Industrials) va ser l’encarregat de liderar el projecte, donant tot tipus de detalls in situ de l’operativa tant de la fabricació i la seva gestió, com dels sistemes de gestió de la qualitat i de gestió de la R+D+i.

El projecte coordinat pel professor responsable de l’assignatura el Dr. Xavier Gallardo Rodríguez, també varen participar activament en reunions de treball amb els alumnes tant el responsable de R+D+i (Javier Heredia) com enginyers del departament de disseny i R+D+i (David Castañeda i Sergi Martínez, aquest darrer també Alumni del Grau d’Enginyeria Mecànica de l’EUSS).

D’aquesta manera es posa en pràctica, seguint la filosofia “Engineering by doing”, els coneixements adquirits a l’assignatura sobre la realitat, necessitats i problemàtica de l’empresa en concret, a fi i efecte de poder plantejar la millor de les opcions tecnològiques i organitzatives per l’empresa on es desenvolupa el projecte.

En el següent enllaç podeu trobar una altra experiència de “L’empresa fent d’aula…” en l’àmbit de la Innovació i el coneixement del Grau d’Organització Industrial.