Sarrià acull una nova edició de la #FLLBCN_EUSS

El cap de setmana dels dies 17 i 18, l’EUSS va organitzar a les seves instal·lacions i per 2a vegada a Sarrià, la seva 6a edició de la FIRST LEGO League Barcelona (#FLLBCN_EUSS), i 12a edició a la ciutat d’aquest torneig de Robòtica Educativa que combina ciència, tecnologia i valors al voltant d’un mateix repte mundial per a tots els equips FLL. En aquesta edició la temàtica ha estat “Hydro Dynamics”, amb Aigües de Barcelona com a partner temàtic, que va aportar diferent tipus de recursos, però sobretot un bon nombre de voluntaris fent de jutges per la seva especialització amb el món de l’aigua.

Els dos tornejos #FLLBCN_EUSS van acollir a 44 equips (20 dissabte i 24 diumenge), i sobretot del districte Sarrià – Sant Gervasi; i una part dels més de 1.750 equips #FLL i 6.000 participants, 32 tornejos per tota Espanya, que van posar a prova el seu talent investigador per fer front al desafiament  “Hydro Dynamics” i van presentar les seves propostes de solucions per millorar la gestió de l’aigua.

Per dissabte 17 nou premis, i per diumenge 18 el nombre era de dotze; però tots dos dies hi havia dos premis que obtenien passi a la Gran Final FLL que aquest any serà a Logronyo el cap de setmana del 10 i 11 de març, amb una gran festa de la 12è aniversari de la #FLL a Espanya.

En aquesta edició hem fet tornar a pujar a tots els entrenadors dels equips #FLL per retre’ls un petit homenatge just abans d’entregar el premi al millor entrenador, mantenint i institucionalitzant la innovació proposada i efectuada en l’edició anterior.

FIRST LEGO League és avui una realitat consolidada al nostre país gràcies a l’esforç d’una àmplia base de voluntariat, als joves i a les seves famílies i al reconeixement institucional i social que ens han acompanyat tots aquests anys, i la #FLLBCN_EUSS va comptar amb la col·laboració de més de 140 voluntaris durant tot el cap de setmana (alguns participant un dels dos dies, i molts fent-ne doblet).

Segons els organitzadors “entre participants, públic, mitjans de comunicació i voluntaris es va estar al voltant d’unes 1.000 persones”; i també ens transmeten que ambdós dies van ser molt intensos però alhora molt gratificants, perquè s’havien aconseguit “dos torneigs brillants, il·lusionadors, energètics i plens de cortesia professional”. L’organització va ser molt exitosa, com en les quatre edicions anteriors, i tots els col·lectius van quedar molt contents i satisfets.

Els premis:

Dissabte, 17/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador Equip 20 – Enginyleds. 2n Premi Ajuntament de Barcelona al guanyador Equip 12 – Water Is Life.

Diumenge, 18/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador Equip 10 – Ubuntu. 2n Premi Ajuntament de Barcelona al guanyador Equip 15 – Wawot.

Però a banda d’aquells que ho van poder viure en directe també alguns mitjans i xarxes del Social Media es van fer ressò, així com les fotos fetes per l’organització.

Twitter @FLLBCN_EUSS / Instagram @FLLBCN_EUSS

Hashtags: #FLLBCN_EUSS #FLL #HydroDynamics #Voluntaris

Agraïments com sempre a tots els Equips, voluntaris, famílies i patrocinadors que van contribuir en aquesta nova edició. Moltes gràcies i fins a la propera!!!

…i gràcies també al suport dels patrocinadors: Districte Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona, Caixa d’Enginyers, Mitsubishi Electric – Photo Printing Solutions, ecoMaús, TelInformática, Edebé, i altres empreses col·laboradores que van fer diferents aportacions.

Impactes mitjans: