14es Jornades Pre-Ocupa’t i Cultura Emprenedora 2018

El passat 14 de novembre es va celebrar a l’EUSS la 14a Jornada Pre-Ocupa’t 2018, una sessió que vol ser un espai de trobada entre empreses dels sectors industrials i tecnològics i estudiants i Alumni de l’EUSS. En aquesta ocasió, ens van acompanyar les següents firmes:

  • Autotecno: el seu director, Francesc Olivé, va presentar l’empresa i va explicar la seva proposta per incorporar un/a enginyer/a com a resident en una externalització.
  • Capgemini: Loles Ramírez, Talent Manager, i Chus López, ERP Manager, van introduir la companyia i van fer èmfasi en la unitat ERP i en el  perfil d’enginyer/a que poden necessitar per a desenvolupar tasques en àrees de Supply Chaini Producció, molt lligat al Cloud Computing.
  • Promaut: Àlex Hernández, director d’Operacions, i Daniel Ibáñez, responsable de RRHH/PRL, van donar a conèixer la seva empresa dins el món de l’automatització industrial, així com els seus principals projectes i clients. Van incidir en el vessant humà a la seva firma i com la volen reforçar incorporant perfils joves, a través de pràctiques per a poder desenvolupar una carrera professional amb ells.
  • Dominion: Óscar Moreno, responsable de RRHH, i Xavier Cuadra, responsable de Desenvolupament de Negoci (i Alumni de l’EUSS) van presentar l’empresa en l’àmbit corporatiu i de Business, mentre que Anna Guillén i Maria Merchan, tècniques de RRHH, van explicar en primera persona la seva pròpia experiència com a estudiants en pràctiques i el perfil de les vacants professionals que ofereixen des de la firma.

També en relació amb el món de l’empresa, el 17 d’octubre es va celebrar la 14a Jornada Cultura Emprenedora, pensada per a apropar el món de l’emprenedoria a l’alumnat i Alumni de l’EUSS. Els ponents en aquesta nova edició van ser:

  • Emilio Sepúlveda, CEO i co-fundador de Natural Machines, empresa fabricant de Foodini, la primera impressora 3D d’aliments i aparell de cuina IoT per a contribuir a un estil de vida saludable. El ponent va explicar que, a l’hora de crear una empresa, és vital buscar socis que ajudin econòmicament durant tot el procés.
  • Cristina Ramos, en nom d’Airk Drones (firma dedicada al disseny, fabricació i desenvolupament de solucions mòbils autònomes tipus Drone/RPAS i de tota mena d’accessoris, adaptacions i perifèrics vinculats) va exposar que ser emprenedor significa iniciar un projecte en el qual pots caure alguna vegada, però que cal tornar-se a aixecar i afrontar nous reptes. Aposten per tenir un equip excel·lent i un bon sistema de partnerscom a imprescindibles per a poder tirar una idea emprenedora endavant.
  • Roger Colet, COO i co-fundador de WeSmartPark, una aplicació que aprofita les places de pàrquings buides per a crear una xarxa de pàrquings intel·ligents amb places low cost. En la seva experiència com a emprenedor, creu que tenir una bona idea no és suficient perquè sigui viable. És necessari tenir un pla de negoci.
  • Sònia González, UAB Entrepreneurship Manager, va explicar el Programa UAB Emprèn, que aglutina un conjunt d’iniciatives i activitats que es duen a terme al Campus de la UAB amb l’objectiu de promoure i motivar l’esperit emprenedor entre els estudiants i els titulats de la universitat. Ofereixen assessorament professional, preparació d’un Business Plan, contacte amb altres emprenedors, Erasmus for Young Entrepreneurs, creació d’equips, mentoringi networking;així com la possibilitat de participar en diferents competicions de caràcter emprenedor.