Participació de l’EUSS al Gran Recapte del 2018 i jornada METGEC

Un grup de 24 membres de l’EUSS (entre estudiants de 4t d’Enginyeria en Organització Industrial, del Màster DEI, PAS i PDI) van estar donant un cop de mà com a voluntaris a la classificació del Banc d’Aliments en la seva acció anual del Gran Recapte. Aquesta sessió es va celebrar durant la tarda del 3 de desembre, en un torn per a empreses i universitats de 17 a 20 hores. Els estudiants, acompanyats de professors i PAS, van fer #CampanaSolidaria, donat que la proposta era “saltar-se” les classes per fer de voluntaris.

Amb aquesta activitat, els i les alumnes van viure com és una zona de classificació i pickingi com es desenvolupen les operacions en una acció d’aquestes característiques. També cal destacar que 2 estudiants més, en aquest cas de “Mobilitat in” des de Mèxic, van estar fent tasques de voluntàries, recollint aliments en un supermercat perquè el dilluns no podien donar un cop de mà.

El Gran Recapte va centralitzar novament les seves operacions en un magatzem cedit a la Zona Franca. És una nau al carrer D, 52-54, i els voluntaris són sempre benvinguts. Si algú s’anima per a una altra ocasió, podeu consultar la seva plana web.

Per altra banda, el passat 23 de novembre es va fer la jornada “L’Enginyeria és un grau” a Enginyers BCN, i l’EUSS va estar present entre els convidats i assistents. Va ser un espai de trobada i visibilització de la unió dels 14 col·legis d’enginyers graduats i tècnics en la causa de plantejar el desconcert que ha suposat el Pla Bolonya i el pas als graus, en una plataforma anomenada Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC).

La jornada va comptar amb una ponència de José Javier Medina, president de l’Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d’Espanya (INGITE), per repassar el passat, present i futur de la professió, així com els estudis de grau i màster d’enginyeria.

A continuació, es va fer una taula rodona sobre l’impacte del Pla Bolonya en la professió, amb Mònica Vide, directora comercial de la consultoria de Recursos Humans Mur&Martí; Gonzalo Meneses, expert en la implantació del Pla Bolonya; Carme Edo Ros, de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU); i Pere Ejarque, responsable d’intermediació laboral de CECOT; tots ells moderats pel degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya i vicepresident de METGEC, Xavier Font.

La cloenda va anar a càrrec del degà del Col·legi Enginyers BCN, i també president de la METGEC, Miquel Darnés, que va recolzar un dels seus punts d’argumentació en l’estudi sobre la manca de vocacions professionals tecnològiques d’en Joan Ramon Molero, responsable de Promoció i Comunicació, i professor de Marketing Industrial, present a la jornada. Va destacar com hi ha una manca de visibilitat dels professionals de l’enginyeria en general envers altres professions més fàcilment reconegudes per la societat com ara els metges.

Per a més informació: Els enginyers tècnics denuncien la confusió creada pel Pla Bolonya

Vídeo de la jornada:  “L’enginyeria és un grau”