Una nova edició de la #FLLBCN_EUSS

El cap de setmana dels dies 16 i 17, l’EUSS va organitzar a les seves instal·lacions, la seva 7a edició de la FIRST LEGO League Barcelona (#FLLBCN_EUSS), i 13a edició a la ciutat d’aquest torneig de Robòtica Educativa que combina ciència, tecnologia i valors al voltant d’un mateix repte mundial per a tots els equips FLL. En aquesta edició la temàtica ha estat “IntoOrbit” amb Airbus com a partner temàtic per la seva especialització amb el món de l’espai.

Els dos tornejos #FLLBCN_EUSS van acollir a 20 dissabte i 20 diumenge, fent un total de 40 equips durant tot el cap de setmana, amb una gran afluència d’escoles i extraescolars del districte Sarrià – Sant Gervasi; que van posar a prova el seu talent investigador per fer front al desafiament “IntoOrbit” i van presentar les seves propostes de solucions per fer llargues estades a l’espai.

Tant dissabte 16 com diumenge 17 hi havia nou premis i una menció GIA, i tots dos dies hi havia dos premis que obtenien passi a la Gran Final FLL que aquest any serà a Costa Adeje, Tenerife el cap de setmana del 23 i 24 de març, amb una gran festa de la 13è aniversari de la #FLL a Espanya.

En aquesta edició hem fet tornar a pujar a tots els entrenadors dels equips #FLL per retre’ls un petit homenatge just abans d’entregar el premi al millor entrenador, mantenint i institucionalitzant la innovació proposada i efectuada en l’edició anterior, però a més cal afegir que el diumenge aquest premi va ser lliurat per l’Òscar, l’speaker que ens ha acompanyat al llarg de gairebé les 7 edicions, i 14 tornejos que l’EUSS ha preparat.

En aquesta edició la innovació ha vingut de la mà dels projectes científics doncs s’ha habilitat una aula exclusiva per tenir els resums dels equips, i oferir un full en blanc als visitants per deixar constància del seu suport a l’equip.

FIRST LEGO League és avui una realitat consolidada al nostre país gràcies a l’esforç d’una àmplia base de voluntariat, als joves i a les seves famílies i al reconeixement institucional i social que ens han acompanyat tots aquests anys, i la #FLLBCN_EUSS va comptar amb la col·laboració de més de 80 voluntaris durant tot el cap de setmana (alguns participant un dels dos dies, i molts fent-ne doblet).

Segons els organitzadors “entre participants, públic, mitjans de comunicació i voluntaris es va estar al voltant d’unes 1.000 persones”; i també ens transmeten que ambdós dies van ser molt intensos però alhora molt gratificants, perquè s’havien aconseguit “dos torneigs brillants, il·lusionadors, energètics i plens de cortesia professional”. L’organització va ser molt exitosa, com en les quatre edicions anteriors, i tots els col·lectius van quedar molt contents i satisfets.

Els premis:

Dissabte, 16/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador 9-Robochefs.

Diumenge, 17/02/2018: 1r Premi Fundación Scientia al guanyador 1-Ubuntu.

Dissabte 16/02/2019 2n Premi 7-ELS LLAGOSTINS. Diumenge 17/02/2019 2n Premi
11-War 56. Es pot veure la resta de premis al següent enllaç.

Però a banda d’aquells que ho van poder viure en directe també alguns mitjans i xarxes del Social Media es van fer ressò, així com les fotos fetes per l’organització.

Twitter @FLLBCN_EUSS / Instagram @FLLBCN_EUSS

Hashtags: #FLLBCN_EUSS #FLL #IntoOrbit #Voluntaris

Agraïments com sempre a tots els Equips, voluntaris, famílies i patrocinadors que van contribuir en aquesta nova edició. Moltes gràcies i fins a la propera!!!

…i gràcies també al suport dels patrocinadors: Districte Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona, Caixa d’Enginyers, ecoMaús, Sertec, Mitsubishi Electric – Photo Printing Solutions, Edebé, i altres empreses col·laboradores que van fer diferents aportacions. També cal destacar la presència de membres de l’equip EUSS MotorSport durant els dos dies que han permès als visitants veure el seu vehicle de competició Formula Student. En Ferran Martí, el seu TeamLeader actual, va ser l’encarregat els dos dies de lliurar el premi a l’emprenedoria, com a bon exemple de la seva iniciativa.