Nou llibre sobre “Carisma salesiano” a l’àmbit universitari

La present publicació té com a objectiu contribuir a la reflexió i aprofundiment sobre la identitat i la missió de la presència salesiana a l’educació superior, des d’experiències en diferents parts del món, a partir del procés desenvolupat a l’interior de les IUS durant aquestes dues últimes dècades.

Les institucions Salesianes d’Educació Superior (IUS) necessitem generar una cultura universitària que sigui el resultat no només de l’experiència sinó sobretot de l’exercici de pensar com estem desenvolupant l’educació superior. El punt nuclear d’aquest desafiament és aprofundir la riquíssima relació entre carisma salesià i el món universitari. Les IUS volen ser un projecte educatiu que s’inspira en els valors de l’Evangeli i en la pedagogia salesiana nascuda del Sistema Preventiu viscut per Don Bosco.

Pretenen caracteritzar-se per ser comunitats acadèmiques que eduquen, unificades al voltant d’un projecte institucional definit al servei dels joves especialment de sectors populars, amb una clara finalitat educativa pastoral. Som conscients que encara no comptem amb una tradició salesiana en el camp universitari, però precisament per això, la responsabilitat les primeres generacions de salesians i laics compromesos amb l’educació superior, és molt alta. Aquesta publicació vol precisament donar resposta a aquest repte.

Finalment hi trobareu un capítol sobre el recorregut de les IUS d’Europa realitzat pel Carles Rubio i l’Andreu Moreno. Està disponible a la Biblioteca de l’EUSS”