L’EUSS s’uneix a la iniciativa Coronavirus Makers i col•labora amb la fabricació d’equips de protecció i material sanitari

Davant la pandèmia del coronavirus COVID-19 l’EUSS es va veure obligada a suspendre la seva activitat docent presencial, substituint-la per la docència virtual. Malgrat que les instal·lacions del centre estan tancades, el seu personal segueix en actiu i ha volgut adherir-se a la iniciativa impulsada per Coronavirus Makers, per contribuir a la fabricació de pantalles de protecció.

Coronavirus Makers és una xarxa de voluntaris de tota Espanya que s’ha proposat aplicar la tecnologia 3D per fabricar equips de protecció i material sanitari per fer front a l’emergència del coronavirus. Milers de voluntaris s’han unit amb l’objectiu d’imprimir aquelles peces que ara fan tanta falta als hospitals i centres de salut, com respiradors, mascaretes i pantalles de protecció.

Els participants d’aquest moviment solidari es coordinen a través del canal de Telegram i estan organitzats a nivell estatal per zones i per divisions o àmbits de treball com logística, gestió de material, contacte amb hospitals, disseny, etc.

De moment, s’ha començat per la fabricació de pantalles protectores, que segueixen escrupolosament totes les normes d’homologació, pensant amb els professionals que estan en contacte directe amb els pacients infectats pel virus. En els pròxims dies, es preveu poder imprimir mascaretes i respiradors, però aquests encara estan en fase d’homologació. Estem a l’espera que ens autoritzin per poder imprimir aquest tipus de peces i continuar posant l’enginyeria al servei dels professionals de la salut.