La Dra. Montse Cortina, cap del Servei de Relacions Internacionals, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb la Dra. Montse Cortina, cap del Servei de Relacions Internacionals i professora del departament de formació bàsica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes?

Aquest semestre imparteixo Química de primer curs i Ciència i Tecnologia de Materials de segon curs. Les dues assignatures són comunes a tots els graus.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes?

En les dues assignatures utilitzo Google Meet per fer les classes virtuals. La dinàmica és molt similar a la que fèiem presencialment, tot i que les classes teòriques són una mica més curtes. A Química explico la part de teoria, projectant les transparències, i resolem els problemes. A Ciència i Tecnologia de Materials, com que només imparteixo la part de problemes, els i les alumnes van fent els problemes a casa i quan tenen algun dubte, me’l demanen i jo els intento ajudar.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

A hores d’ara, suposo que tothom ja s’ha adaptat a la nova situació i a la nova manera de treballar i tothom ja té uns horaris d’estudi i oci definits. Per mi aquest és un factor important per poder portar al dia les assignatures. Per altra banda, recordar-los que tot l’equip docent i PAS de l’EUSS estem a la seva disposició per ajudar-los en el que necessitin.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

Personalment, en aquest confinament estic gaudint tant com puc de la família. M’agrada molt fer treballs manuals amb les meves filles i explicar-los contes. I, tot i que em falten hores per poder fer tot el que m’agradaria, quan tinc temps, m’agrada molt cuinar, sobretot fer rebosteria.