Conferència sobre Seguretat Industrial

El passat dijous 19 de novembre, es va celebrar una ponència sobre la Llei 9/2014 de la Generalitat de Catalunya sobre Seguretat Industrial pels alumnes que cursen l’assignatura d’Instal·lacions en Edificis de 4t curs del grau en Enginyeria Mecànica i del grau en Enginyeria Elèctrica.

Aquesta conferència, que es va poder seguir presencialment i per streaming, va anar a càrrec de l’Inspector Tècnic Manuel de Pedro, del Servei de Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya.

El ponent ens va explicar els aspectes més importants d’aquesta Llei entre els quals destaquem:

– La simplificació dels tràmits administratius. De fet es podran registrar les instal·lacions amb només una Declaració Responsable del titular d’aquesta. La resta de documentació, projectes, memòries, certificats, inspeccions, etc. Restarà en poder del titular i només s’haurà de presentar quan la demani l’Administració.

– L’absència de reglamentació extra i tràmits addicionals. Les administracions locals no podran afegir reglamentació ni exigir tràmits addicionals en temes de seguretat industrial.

– La fixació de les quotes d’inscripció i de modificació del registre de les instal·lacions. De manera que els organismes de control no podran cobrar de més per aquest tràmit.

Al final de la xerrada l’alumnat va poder fer les seves consultes i dubtes a l’inspector, al qual agraïm la seva disposició i esforços per aclarir aquests temes que afecten a tothom, doncs, tal com ell va destacar, a Catalunya hi ha prop de 5 milions d’instal·lacions registrades: ascensors, elevadors de baixa tensió, de clima i frigorífiques, d’emmagatzematge de GLP, etc.