Pere Casaldàliga: l’esperança que fa feina

El dimecres dia 9 de desembre, a les 12 h., la Comissió de Pastoral us convida a assistir a la Conferència “Pere Casaldàliga: l’esperança que fa feina. Desforestació, Pobles Indígenes i COVID19, una relació inevitable” a càrrec de Raúl Vico, expert coneixedor de l’obra del bisbe de Pere Casaldàliga.

Aquesta tindrà lloc a l’aula AE29 de l’EUSS i online:
https://meet.google.com/xkr-sdiz-ymd

Pere Casaldàliga ha lluitat més de cinquanta anys a favor dels petits camperols i pobles indígenes a l’Amazònia brasilera. El passat 8 d’agost ens deixava sense haver tornat mai més a Catalunya. El llegat de Casaldàliga, però, continua viu i les causes “que valen més que la nostra vida” són avui més vives que mai.

El canvi (ara urgent) del paradigma ecològic; la construcció d’un nou model econòmic que tingui en compte totes les persones i la lluita en favor de la justícia i la pau són “causes” que ens impacten diàriament i amb les quals cal comprometre’s des de la responsabilitat personal i col·lectiva.

Raül Vico ha viscut deu anys a l’Amazònia brasilera i encara avui treballa en els projectes socials, econòmics i de caire ambiental que l’associació fundada per Pere Casaldàliga realitza al Brasil fa més de quaranta anys.

Com ha estat la tasca de Casaldàliga? Com continua la feina al costat dels petits camperols? Quin model social, polític i econòmic estan construint? Què tenim a veure amb la desforestació de l’Amazònia o amb els Pobles Indígenes?