La Jornada de Portes Obertes de l’EUSS inclourà una visita en streaming a les instal·lacions

  • La sessió, oberta a tothom, tindrà lloc el 21 de febrer en format online a causa de les restriccions de mobilitat per la situació sanitària.
  • Com a centre adscrit, l’EUSS participarà el 12 i 13 de febrer en les Jornades de Portes Obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) prepara la Jornada de Portes Obertes del 21 de febrer en format online. La novetat principal serà la retransmissió en streaming de la visita a les instal·lacions. Les restriccions de mobilitat a causa de la situació sanitària impedeixen el desenvolupament habitual d’una sessió que serveix per presentar a les persones interessades en els estudis d’enginyeria, l’oferta de graus del centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com l’estil d’ensenyament propi, l’Engineering by doing, en què l’aplicació pràctica dels coneixements té un pes molt important.

En el darrer any, l’EUSS ha dut a terme un procés molt profund d’adaptació de tota l’activitat a la situació de pandèmia, cosa que ara li permet mantenir una oferta educativa de qualitat que combina el format virtual amb el presencial. Així, la Jornada de Portes Obertes l’obrirà la presentació de l’oferta de graus, la metodologia de treball —caracteritzada per l’ensenyament pràctic, els projectes en equip i els grups reduïts—, i els serveis a disposició de l’alumnat, com el programa de beques de la Fundació Rinaldi; i continuarà amb la visita online a les instal·lacions. A cada laboratori hi haurà professorat per explicar els aspectes més destacats de cada grau i dels espais de treball.

«L’any passat vam fer algunes sessions informatives online i vam veure que és un format amb els seus punts forts, com el fet que facilita que més persones ens puguin conèixer», indica el director de l’EUSS, Andreu Moreno.

Al llarg de l’últim any, l’escola universitària especialitzada en estudis d’enginyeria ha virtualitzat les classes teòriques i ha mantingut en format presencial les sessions pràctiques i les avaluacions, sempre adoptant les mesures de prevenció sanitària. «Ha estat un repte, però creiem que ens n’hem sortit prou bé, i així ens ho ha reconegut l’alumnat en les enquestes de satisfacció que fem al final de cada semestre», destaca l’Andreu Moreno.

L’esforç d’adaptació permet l’EUSS mantenir l’aposta per l’ensenyament pràctic, que és una de les seves senyes d’identitat. «Que el nostre model educatiu tingui un 50% de sessions pràctiques ens ha permès aplicar un balanç força equilibrat entre classes online i presencials, i no hem caigut a realitzar pràcticament totes les sessions online, com sí què han hagut de fer altres centres universitaris», assenyala el director.

L’EUSS és una escola d’enginyeria constituïda com a fundació sense afany de lucre, i està adscrita a la UAB. «Aquest model ens singularitza, perquè ens permet desenvolupar un model educatiu diferent alhora que l’estudiant té la garantia de qualitat acadèmica que dona trobar-nos sota el paraigua d’una de les millors universitats de l’Estat Espanyol», conclou Andreu Moreno.

Aquesta associació permet l’EUSS participar en les Jornades de Portes Obertes de la UAB aquest divendres i dissabte, 12 i 13 de febrer, amb quatres sessions informatives per dia: a les 10, 12, 16 i 18 hores.

L’oferta de titulacions de grau de l’EUSS la componen: Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, i Enginyeria d’Automoció.