Entrevista amb el Roger Amat, enginyer en organització industrial, Business Developer a Toyota Material Handling

A l’#OPENCIRCUIT Alumni Experiences coneixerem millor el Roger Amat, graduat en Enginyeria en Organització Industrial a l’EUSS. Va ser un dels fundadors de l’EUSS MotorSport, i actualment treballa com a Business Developer a Toyota Material Handling.

Quines són les seves responsabilitats a Toyota?

El Roger explica que a Toyota Material Handling desenvolupa la feina de Business Developer. «Té tres pilars: la gestió de la flota de demostració, sóc el manager que s’encarrega de la funció de totes aquestes màquines, demostració que van per diferents clients de tota la Península; la gestió i lideratge de diferents projectes de millora del departament de vendes; i tot el tema relacionat amb dades, amb generació d’informes que permetin als directius prendre les millors decisions».

Quina ha estat la seva trajectòria professional?

Tot just en acabar la carrera, el Roger va trobar feina a Luxottica, una multinacional dedicada al sector de les ulleres. «Poc temps després em van trucar de Toyota per incorporar-me al seu projecte. Em va cridar molt l’atenció poder formar part d’una empresa que havia estat estudiant durant la carrera, tot el tema del Lean Manufacturing, així que hi vaig entrar amb moltes ganes de desenvolupar diferents projectes».

Què li agrada més de la feina?

De les seves responsabilitats, «el que més m’agrada és fer projectes, poder-los desenvolupar i, un cop implementats, comprovar que han obtingut un retorn, que han arribat als objectius que es volien aconseguir, i fer el PDCA, l’anàlisi contínua d’aquests projectes per anar-los millorant dia a dia».

Com va sorgir la idea de participar en la Fórmula Student?

El Roger Amat és un dels fundadors de l’escuderia EUSS MotorSport, que recentment va presentar el tercer prototip de carreres, l’EM-03. Recorda que l’origen de la iniciativa parteix de la visita d’uns estudiants de la UPC de Vilanova. «Van venir a fer-nos una xerrada sobre què era la Fórmula Student, i un grup de deu alumnes vam dir “tenim els coneixements i ens agrada el món del motor. Per què no provem?”». Compartien la passió per l’automoció i l’enginyeria, i tenien «moltíssima il·lusió per participar en un projecte així, de manera que va tirar endavant, i la veritat és que ha estat una experiència boníssima».

Els records de l’etapa a l’EUSS

Dels records d’estudiant a l’EUSS, el Roger destaca «la facilitat per accedir als professors quan tenies qualsevol dubte, tant al despatx o a través del correu. Estaven a la teva disposició, i si hi havia alguna cosa que no et sortia et dedicaven l’estona que fes falta per resoldre el dubte. La proximitat amb el professorat era una cosa molt bona».

Altres moments inoblidables van ser «l’experiència del Fórmula, que a nivell personal va ser molt enriquidora, i una sensació molt bona va ser, mentre feia la presentació del TFG, pensar que un cop l’acabés ja em convertia en enginyer. És una sensació molt especial».

Sobre els estudis d’enginyeria en el context actual

El Roger Amat està convençut de la utilitat dels estudis d’enginyeria, «i més en aquests entorns tan canviants. Tenir una formació bona, una bona base, que t’ensenyi tant a pensar com a tenir molts coneixements i a saber com buscar-los, és una opció molt bona de cara al futur, de cara a tenir una bona carrera laboral i una progressió». Respecte a les sortides laborals, «tenim sort que aquí al voltant hi ha moltíssimes empreses, i sortim amb una molt bona formació també per marxar fora. L’enginyeria és una molt bona opció», conclou.