Tret de sortida per a l’elaboració d’un pla d’igualtat

Amb la constitució el passat 2 de febrer de la Comissió Negociadora del Pla d’Igualtat, l’EUSS ha donat el tret de sortida a l’elaboració d’un pla d’igualtat, un conjunt de mesures per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i per eliminar les desigualtats per raó de sexe que puguin existir dins de l’organització.

S’inicia així la més exhaustiva de les fases d’aquest procés, la diagnosi de la situació, que implica la recollida i l’anàlisi d’informació de diferents àmbits, així com la detecció de situacions de desigualtat i la formulació de propostes de millora. Així, en els pròxims mesos, la comissió analitzarà quina és la situació en igualtat d’oportunitats en els àmbits de: procés de selecció i contractació, condicions laborals, formació, promoció i desenvolupament professional, cultura i gestió organitzativa, conciliació i corresponsabilitat, salut laboral, retribucions, prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, comunicació i llenguatge no sexista, i activitat acadèmica.

La comissió està integrada per tres persones que actuen com a representants de l’empresa (Manoli Alcaraz, Víctor Gallardo i Andreu Moreno) i tres més en representació de les persones treballadores (Carlos Ortega, Sara Redondo i Olga Vendrell). Per a l’anàlisi de l’àmbit d’activitat acadèmica es comptarà també amb representants del col·lectiu d’alumnes.

Un cop elaborada l’anàlisi, es dissenyarà un pla d’acció que ha de contenir les mesures a dur a terme, els objectius, els indicadors per mesurar l’efectivitat, els recursos que s’hi destinaran, la cronologia i les persones responsables de la seva aplicació.