L’alumnat de l’assignatura Oficina Tècnica i Gestió de Projectes participa en la conferència “La gestió i la pràctica de l’enginyeria”

El passat dimecres 2 de juny l’alumnat de l’assignatura Oficina Tècnica i Gestió de Projectes va participar en la conferència – debat “La gestió i la pràctica de l’enginyeria” a càrrec de Joan Casanovas, graduat en Enginyeria Química i expert en la implantació de la filosofia LEAN a Leancat. La conferència va ser fruit de la col·laboració entre l’EUSS i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN).

En la conferència es va destacar, entre altres, la importància del factor humà en l’enginyera, del treball en equip, però més encara de com és de rellevant el correcte treball amb l’equip de persones.

Es van analitzar diferents situacions externes, però també es van poder visualitzar altres de més properes viscudes per les i els alumnes que participaven en el debat.

Joan Casanovas va facilitar que qui volgués expressar la seva opinió la pogués fer de forma lliure i això va generar molt de debat constructiu.

Al final del debat es va intentar dibuixar, de forma col·lectiva, les característiques que hauria de tenir un bon enginyer o una bona enginyera. Aquesta reflexió conjunta va servir de base per tal que l’alumnat, de forma individual, presenti la seva pròpia reflexió personal a l’assignatura.

Un cop finalitzat el debat Miquel Darnés, degà del Col·legi d’Enginyers BCN, va explicar les seves experiències prèvies relacionades amb el tema del debat i va animar a totes i a tots a què lluitin per a aconseguir ser feliços amb la feina que facin i que aquesta feina la facin amb qualitat. També va recordar que el Col·legi professional és el pilar que permet que una professió sigui forta, i que això és el que continuarà fent i estarà sempre al costat de qui es vulgui col·legiar. Per acabar, Cristina Olmos, assistant Team Manager del departament del Col·legiat, Comunicació i Màrqueting d’Enginyers BCN, va presentar el Col·legi i els seus serveis, va explicar la possibilitat de precol·legiació per a l’alumnat que hagi superat 120 crèdits ECTS i va agrair la participació de tothom.