Primer “Dimecres de la Ciència” i Reunió del Grup de Recerca del curs 2021-2022

El dimecres 6 d’octubre es va celebrar el primer “Dimecres de la Ciència” del curs 2021-22, dedicat a l’Àrea d’organització. En aquesta ocasió es va poder escoltar les presentacions de dues investigadores recentment incorporades al Grup de Recerca de l’EUSS.

En primer lloc, la Dra. Jessica París va oferir una presentació sobre “Allisament de resultats. La investigadora de l’EUSS va explicar una metodologia innovadora, desenvolupada durant la seva tesi doctoral, per a determinar si una empresa és o no allisadora de resultats, i quines són les variables socials que influeixen perquè una empresa decideixi allisar resultats.

Xerrada de la Dra. Jessica París en el “Dimecres de la Ciència

D’altra banda, la Dra. Laura Calvet va explicar la seva recerca, en l’àmbit de l’estadística, sobre l’ús d’algoritmes metaheurístics per a diverses aplicacions. Com a exemple, va comentar tres casos: “el problema de la recollida de residus amb nivells de residus estocàstics”, l’estudi de la “sostenibilitat econòmica del servei de repartiment d’aliments de l’última milla”, i el “biaix de gènere en algoritmes d’intel·ligència artificial”.

Xerrada de la Dra. Laura Calvet en el “Dimecres de la Ciència”

En acabar la formació, va tenir lloc la primera reunió del Grup de Recerca del curs. Entre d’altres, en aquesta es van explicar els Objectius de Recerca, en el marc del nou pla Estratègic triennal del centre.