Entrevista a Eduard Roig, enginyeria en Mecànica

“Des de petit m’agrada com funcionen realment les coses, i això és el que més m’agrada de l’enginyeria” explica l’Eduard Roig. Es tracta del nostre tercer candidat de l’#OPENCIRCUIT Alumni Experience del 2022. Llicenciat per l’EUSS com a enginyer Mecànic, actualment és Sales Manager Southern Europe a Fieldpiece Products, empresa dedicada a la producció d’eines i instruments de prova per a professionals HVACR.

En què consisteix la teva feina a Fieldpiece?

De moment estic només jo i estic desenvolupant el negoci en l’àrea del Sud d’Europa, i per això faig tota mena de tasques… Des de Màrqueting a Business Development o tancant contractes… és a dir, la gestió de tot el que seria el negoci a la meva regió.

Com vas arribar a Fieldpiece?

Quan treballava en l’empresa anterior, Lennox, en la qual vaig estar quatre anys, vaig fer un MBA a IESE i va ser com un pas natural… Perquè a la meva empresa [Lennox], no tenia l’opció de créixer com jo volia. Aleshores em va sorgir la possibilitat d’entrar en Fielpiece i vaig dir que sí: era un bon projecte i m’agrada.

És l’enginyeria una professió de futur?

Jo crec que sí. Et puc parlar del meu camp, la climatització, i concretament les vendes, i realment, pel que he vist en els últims anys és així… Ha estat espectacular la demanda que hi ha en les empreses, sobretot per a trobar persones especialitzades en venda tècnica.

Què és el que més t’agrada ara de la teva feina?

L’empresa per qui treballo és molt potent, als Estats Units té un 30% de quota de mercat. Però aquí som ‘els nous del barri’ i ens hem d’anar introduint. El que m’agrada més és el fet de buscar negoci cada dia, tancar contractes, també gestionar el tema del màrqueting. M’agrada la batalla del dia a dia, els reptes que suposa això i el fet d’anar complint objectius.

Què et va aportar l’EUSS a la teva formació com a enginyer?

El pas per l’EUSS em va aportar una base de coneixement a tècnic que m’ha permès arribar al mercat laboral i tractar els temes tècnics sense por. No obstant això, evidentment, durant la teva carrera professional el tema d’adquirir coneixements ha de ser una cosa dinàmica.

Què et va impulsar a ser enginyer?

Jo sempre he estat una persona curiosa, a la qual li agrada saber com funcionen les coses… De petit sempre muntava i desmuntava les coses… I això és el que més m’agrada de l’enginyeria: saber com funcionen realment les coses. Això per a mi ha estat la base per a desenvolupar-me professionalment en vendes. Per vendre un producte tècnic has de saber de què va la cosa. Defensar un producte, si no saps com funciona, dóna poca confiança davant del client.

Quins records, guardes de la teva etapa en l’EUSS?

Em quedaria amb dos records: un és l’accessibilitat i proximitat dels professors. Aquest és un punt molt bo, pots ‘enxampar-los’ en qualsevol lloc i en un moment et resolen un dubte. És molt pròxima la relació. La segona cosa amb que em quedo és amb els amics que he fet a l’EUSS. Ens continuem veient, i ara ja amb nens!

Per què vas triar l’EUSS?

Buscava una universitat que tingués prestigi i que no fos ni molt gran, ni massificada. Per aquests dos factors em vaig decantar per l’EUSS: per la reputació i perquè, al final, és com una família.

Què recomanaries a un futur enginyer/a?

Que s’apunti, que estudiï moltíssim i que tingui al cap que aquest és només el principi d’una llarga carrera.