L’alumnat d’electrònica visita el Cirque du Soleil

Aquest mes de maig, l’alumnat de darrer curs d’electrònica i el professorat del departament van tenir l’oportunitat de conèixer les instal·lacions tècniques de l’espectacle LUZIA del Cirque du Soleil de la mà de Craig McGregor, Technical Director de LUZIA i de Miquel Llull, Assistant Head of Automation de LUZIA i antic alumne de l’EUSS.

En la visita van poder conèixer aspectes d’infraestructura del circ, que es basa en 70 camions amb diferents funcionalitats, transport, cuines, menjadors i sistemes de tractament d’aigua per l’espectacle. També van veure com solucionen l’adaptació elèctrica a les diferents xarxes elèctriques dels diferents països, els sistemes de climatització, l’estructura de la carpa principal i de la secundària amb els seus sistemes de subjecció i com realitzen el trasllat i muntatge en una nova ubicació i l’adequació de la ubicació que deixen.

Després van entrar a la carpa principal i van poder veure part de la preparació tècnica de l’espectacle mentre coneixien la importància de la tecnologia en l’espectacle, tant pel que fa a sistemes d’automatització com per a l’àudio en directe durant el show.

Els sistemes d’automatització permeten, entre altres: fer girar 360 graus la pista principal amb diversos anells concèntrics, assistir en les acrobàcies aèries, fer aparèixer una piscina a la pista principal, com també una cascada que té la capacitat de fer dibuixos a l’aigua.

Finalment, van poder assistir a l’espectacle en directe i van poder constatar que la tecnologia i l’art són una combinació perfecta per aconseguir grans coses.